Til Forsiden
Facebook 
  Kontakt 
 

Udannelse og job

Emnet uddannelse og job er et obligatorisk emne i folkeskolen.  Undervisningen skal tilrettelægges i et samarbejde mellem skolen og Ungdommens Uddannelsesvejledning.

I uddannelse og job skal eleverne opnå en høj grad af kendskab til egne interesser, forudsætninger og potentialer. Og opnå forståelse for at uddannelse og livslang læring er et middel til at nå fremtidige erhvervs-og beskæftigelsesmål. Derfor må erhvervsaspektet og indblikket i praktiske arbejdsfunktioner have en central placering i undervisningen.

 

Skolens UU-vejleder er altid parat til at komme med gode ideer til tilrettelæggelsen af Uddannelse og job. F.eks. har vejlederne forskellige spil.

Nedenfor er en række ideer til indholdet af undervisningen i Uddannelse og job:

 

UU-Vestegnen har udviklet et eksemplarisk undervisningsforløb for 7. klasser.
Læs mere her
SevenJOB

 

Brug for alle unge har flere spændende forløb. Se her: http://www.brugforalleunge.dk/Materialer

F.eks.:

3 KLASSER PÅ VEJ er et nyt video– og opgavesæt, der skal støtte arbejdet med valg af uddannelse og job i udskolingen. Undervisningspakken består af tre små film samt et hæfte med lærervejledning.

 

I 7 Sind handler om ungdom og identitet og om de svære valg, alle unge står over for - uanset baggrund. Der lægges op til diskussion af temaer som socialisering, selvforståelse og tilhørsforhold.

 

JUMP - kort. Dette værktøj består af 48 billedkort og en række øvelser, der tager udgangspunkt i emnerne job, uddannelse og medborgerskab. Ved at eleverne forholder sig til og diskuterer emnerne med udgangspunkt i billederne åbnes for nye forståelser og fortolkninger. Samtidig lærer eleverne at forholde sig til andres holdninger og værdier.

 

Oplevelsesdag på Roskilde Tekniske Skole

Eleverne besøger Roskilde Tekniske Skole og får en sjov, spændende dag med "hands-on" inden for forskellige uddannelser.

På nogle fag hører man f.eks. vores egne elever fortælle om "livet" på en erhvervsskole, og andre steder får man måske lov til selv at lodde, save eller hamre på livet løs.  

Målet er at alle får en god, sjov og informativ dag, hvor kendskabet til erhvervsuddannelser har fået en positiv vitaminindsprøjtning.  

http://www.rts.dk/klar-til-uddannelse/tilbud-til-folkeskoleelever/96-oplevelsesdage

 

Netværket-Jet-Net.dk

Skole-virksomhedssamarbejder over hele landet gennem netværket Jet-Net.dk, som har knap 80 virksomheder som medlemmer samt grundskoler (7.-10. klasse) og gymnasier. Kernevirksomhederne i netværket er Danfoss, Grundfos, Novozymes, Microsoft og Coloplast. Blandt de store virksomheder er Haldor Topsøe, Danish Crown, Vestas, DONG Energy, Linak, TDC, Kamstrup, Hempel, Solar og Orbicon

 

EMU
EMU med henvisning til konkrete undervisningsforløb

 

Uddannelsesguiden

https://www.ug.dk/til-laerere-og-vejledere/undervisningsforloeb-til-uddannelse-og-job

 

Fagformål, introduktion, Fælles Mål, læseplan og vejledning for emnet uddannelse og job finder du her:
Læs om fagformål, introduktion, Fælles Mål, læseplan og vejledning for emnet uddannelse og job.

 

På denne side finder du læsevejledninger for emnet uddannelses og job:
Vejledning for emnet uddannelse og job

 


 


UU-Vestegnen
Vognporten 2, 1.
2620 Albertslund
Tlf: 43 32 1000
Email: uu-vestegnen@uu-vestegnen.dk

Åbningstider:
Man-tors: 08.30 til 15.30
Fre: 08.30 til 14.00


EAN: 579 800 887 0422
CVR: 28 12 79 87

Opdateret:   23. Marts | 2015
Copyright © 2015 UU-Vestegnen